Friday, September 28, 2012

Sarapan Yang OHSEM!!

rabu yang lepas..kemain lama rabu yang lepas punya cerita hari nie baru aku nak update..kekangan masa, sibuk nak final dan kemalasan tu yang jadi entry terlambat tu..hihi..okey kembali kepada topik kita yang asal..rabu yang lepas... roomate aku ajak sarapan dekat kedai roti canai kegemaran dia..shida die memang suka makan, dan share apa yang die suke dengan kitorang satu bilik..aku pun suka gak makan..so orang ajak pergi makan, takkan tolak lakan..hehehe..

di sebabkan pergi sarapan..lepas subuh terus kitorang keluar dari kolej..tengok pergi makan cepat je..pergi kelas kemain lambat-lambat je..adeh..tak semengah perangai aku..hihi..alaaa..korang-korang pun samakan?kan..kan..?? hihihi..lagi pun tempat kitorang pergi makan ni..jauh sikit la..sikit je..dekat salak tinggi, sebab dulu shida nie memang selalu makan kat situ..tu die ajak kitorang tu..teringin roti canai kegemaran katanya..


tengok meja penuh..walhal kitorang 4 orang je..makan macam 10 orang.. dan kitorang juga merupakan pelanggan terawal kedai ni hokey..haha..pastu siap buat kedai ni macam kitorang dah biasa datang..shida yela dari sekolah dulu..muka selamba je masing-masing..haha..kedai nie biasa-biasa je tau..macam kedai kat kampung-kampung gitu, sebab kedai ni dah lamakan..tapi aku tak kesah sebab aku orang kampungkan so takde hallah..janji bersih..

pastu tengok tuan kedai nie atok dan nenek lagilah suka..sebab orang-orang tua nie masak die sedap, biasalah berpengalamankan..lagi-lagi tengok muka ala-ala orang jawa gitu, lagi lah suka..sebab orang jawa punya masakan memang selera aku..dan orang negeri sembilan..hee..dan part yang paling best..adalah makanan! haha..serius terliur kot..dengan perut laparnye..heee..cadangnye nak makan roti canai jer..dah sampai macam-macam kitorang kaut..hee..nasi lemak, pulut kuning, rendang ayam, roti canai, roti planta..hamek..!

pulut kuning, rendang dan nasi lemak kitorang share-share roti canai sorang 2 keping..hihi..tapi antara semua yang paling aku suka rendang! rendang ayam kampung pulak..panas-panas baru keluar dari kuali pulak..mak ai..meleleh air liur beb...!lagi-lagi dah lama tak makan pulut kuning, semangat aku makan tahu..tapi ikutkan memang ada lagi makanan aku nak sauk..tapi sedar tong dalam perut kecik je..so ambil mana yang mampu isi jela ye..sebab makanan sarapan kedai ni agak lain dari yang lain gitu..ada nasi impit kuah kacangnye..yang ni kalau ikutkan hati aku nak ambil gak,sebab febretkan..tapi...tahan-tahan..hee..


muka masing-masing heppy dapat makan..hehe..serius kenyang gila beb! penuh perut sampai petang tengahhari tak yah makan dah..jimat..hee..tu perut akulah..member-member aku dah sebuk dok lapar..haha..pentangnye pulak classmate belanja laksa dengan cendol pulak..perghhh...hari yang sangat kenyang..kalau hari-hari macam ni mau gemok aku woi...! haha..alhamdulillah rezeki...

4 comments:

Hana Soffelia said...

Meriahnya mkn ramai2 dgn kwn2. Makan skit pun jd kenyang sbb kuat borak and ketawa. Miss that moment. Owh, campus life!

miss Fyqa said...

bestnya..rindu zmn study..rindu nk mkn ramai2 dgn kwn2 :)

elyna mirsada said...

roti canai..bez tue ^_^

Izara4eva™ said...

wah.. ohsemmm :D