Monday, November 28, 2011

Berjalan Keseorangan

hari nie aku keluar mencari ketenangan..selepas penat 4 hari aku membantu dalam ekstival kolej aku..serius..rasa macam takda masa untuk diri sendiri 4 hari tu..nasib baiklah hari terakhir aku enjoy dengan konsert..nanti aku cerita dekat entry seterusnya pasal konsert keh..

aku keluar tempat biasa..The Mines..orang mesti cakap boring la asik Mines je..tapi aku mungkin berkata tidak..tak tahu kenapa aku suke lepak kat sini..lagi pun hari nie aku just rancang nak lepak-lepak je..sambil memerhatikan gelagat manusia..aku suke belihat gelagat orang..kadang-kadang mencuitkan hati..dan kali nie..aku keluar tanpa bertemankan sesiapa..1st time aku keluar sorang-sorang..berani jugak aku nie rupanya..hehe..

sampai-sampai aku terus cari port untuk duduk, dan keluarkan novel yang aku baru beli..My Love playgirl, penulis Siti Nur Dhuha..penulis kegemaran aku..aku ada 3 novel hasil penulisan beliau..tinggal lagi satu aku belum beli..Cinta Untukmu.. My Love Playgirl adalah novel beliau yang terbaru..aku belum habis baca lagi..tapi aku berani komen, yang novel nie best..!


dan apabila dah sampai The Mines, benda yang wajib aku beli adalah..Cool Blog, Coklat+oreo+pearl..terbaik..! my febret..sambil baca novel sambil minum cool blog..serius cool..! hehehe..aku rasa, kalau aku keluar sorang-sorang takda novel nie memang sangat boring kot..penat berjalan aku duduk dan baca novel..sambil-sambil perhatikan orang..haha..takde kejekan aku..tapi percubaan pertama yang aku buat nie..aku rasa best..tapi tak tahu la..aku akan buat lagi ke tak..ehehe..

novel yang aku baca nie ada unsur-unsur humor..kadang nak gelak ke senyum ke..aku cover-cover kot..hahaha..segan pulak, nanti orang tengok pelik..tapi kalau peminat novel, faham la situasi aku..kalau yang tak..mungkin akan pelik..so terpaksa la cover-cover sikit..hehehe..
.

so bile diri rasa nak berjalan aku sambung pusing-pusing..kejup kedai nie aku masuk, kejup kedai nie..haha..pastu aku masuklah kedai-kedai kasut, usya-usya kasut..memang ada cadang nak beli kasut baru..tapi kalau tak jumpa yang best, tak beli kot..sekali terjumpa pulak yang berminat..aku pikir dua tiga kali gak la..dah belek-belek..aku pusing-pusing lagi..last-last aku beli jugak, cantek tak??..berharga RM45.90..murah je kot..? hehe..

pastu..dah puas aku pusing-pusing, aku balik la..dekat pukul6 aku keluar dari mines..tak nak malam-malam sangat..bahaya pulak sorang-sorangkan..sebelum tu..aku singgah food court beli nasi goreng black paper beef n cool blog lagi sekali..yang 2nd nie aku beli white coffee..nak beli coppuccino habis pulak..bungkus bawak balik..di sebabkan 2 cawan aku minum sorang-sorang..asik ke tandas jela keje aku..adeh..



p/s: esok rehat puas-puas pulak dekat bilik =)

23 comments:

nordiyana said...

msty brangan smbil bce novel kan . hehe :D

miss Fyqa said...

wahh.beli kasut baru!. :)

Kathy Tuah said...

best ke novel tu?

AmirFX said...

Tak pernah lagi lepak sorang2 baca novel.. haha...

SYUHADA said...

xmau pon ajaj=k aku........isk3.. :P

::FAIZ FARISH:: said...

kasut tu.... nice.....

Cik Yatt said...

nordiyana >>

brangan? skit la..hehe

Cik Yatt said...

miss Fyqa>>

hahhaa..yeeeyy!

Cik Yatt said...

Kathy Tuah>>

best2..!

Cik Yatt said...

AmirFX>>

try la..hehe

Cik Yatt said...

SYUHADA>>

ko jauh la..ak stgh jam je kot

Cik Yatt said...

::FAIZ FARISH:>>

ahaa..thanks

Hanie_Dew said...

oh.oh.mmg cool kalau jalan sensorang bawak novel.kalau lepak taman panas bepeluh peluh pulak kan. lain la kalay kat oversea tu cuaca cam dalam ekon.

aku hantu novel jugak. tp fes time dgr nama author ni. ok.nnt cube carik kat kinokuniya.

Hanie_Dew said...

oh ye.lupe plak.

byknya ko punya no. ko mmg sesuai aku letak dalam contoh 2.

zOeY zAu YaH said...

nampak coolblog ! tinginnya..huhu

Cik Yatt said...

Hanie_Dew>>

haha..tahu takpe..sbb tu lpak mall..ade aircnd..hahaha..

cari la serius best gile ar..knfem jdi febret..

Cik Yatt said...

zOeY zAu YaH>>

beli la..sis en slalu beli..hee

Juliet_iRa~" said...

beraninya kuar sorang2!!msti kat upm kan..hee

buku prima ea tu?btol ke best?heee..

ira kaki novel gak..:)

Joe_Hans said...

kasut cantik!

Hanie_Dew said...

aku harap kat kinokuniya ade la lagi stok novel ni. slalu aku pegi carik novel mesti xd yang aku nak.

Cik Yatt said...

Juliet_iRa~">>

yup..area upm la tu..

ha'ah buku prima..best gile wooo..hehe..beli la ye

Cik Yatt said...

Joe_Hans>>

ahaa..thanks :)

miss zee said...

dear,

foot = kaki.
coart = ??

it's food court, darling. you don't buy food from the foot. :)