Saturday, October 1, 2011

My Ex2 Roommate

akhirnya dapat jugak aku buat entry pasal ex2 roommate aku, selama aku dalam asasi..dah lama aku nak buat, tapi tak terbuat..hehehe.. tiga sem, tiga kali jugaklah roommate aku bertukar..maklumlah..semua orang berebut-rebut nak satu bilik dengan aku..hahaha..okey ni auta..btw, bila dah roommate lain-lain..macam-macam perangai la adekan..tapi tu semua menghiburkan hati..*ayat bodek..hahaha..


okey aku nak cerita pasal roommate pertama aku.. nama beliau..Intan Nurliyana Bt Razak..time nie, baru je nak kenal-kenal dengan kawan-kawan baru..btw..time aku tahu minah nie jadi roommate aku..sangat bersyukur okey..sebab sebelum tu dah sembang-sembang dengan dia..gaya peramah habis, sebab tu aku suka..satu kepala dengan aku yang banyak cakap..kalau die nie pendiam..aku je yang bebel-bebel sorang-sorang ye dak..?? tapi yang tak bestnye die suke tinggalkan aku sorang-sorang hujung minggu..sebab konfem-konfem dia balek rumah..sebab rumah dekat..fine la intan..fine..! haha..

pastu die kalau makan sikit je..tak habis..so kadang-kadang aku yang tolong habiskan..haha..buruk lantak.. sebab tu la die tak gemok-gemok..aku je yang gemok..grrr.. kalau korang nak ngorat die, boleh-boleh..single lagi..die suke lelaki ala-ala korea, tapi sejak kene nasihat dengan aku..boleh kot ala-ala bangla..hahahaha..kan intan?? takde la..gurau je..okey tak nak cerita panjang-panjang nak kenal die boleh pi add at facebook die..kalau die nak kawan dengan korang lakan..nah nie facebook die Intan Razak..aku nak sambung cerita pasal roommate kedua aku lak..


roommate aku yang kedua nama die Nur Haziqah Bt Amir..die nie ade persamaan dengan intan..iaitu suka tinggalkan aku tiap hujung minggu..huhu..rumah dekat jugak at cheras..kalau die stay at kolej..macam orang tak tentu arah jadinye..haha..boring die kata..tengok aku, chill je..*lebih kurang je pon..hahahaha..rumah aku agak jauh..so kene balik 2 minggu sekali..jimat kos..actually dulu ziqa bilik no1 ( aku no3) die tukar dengan intan sebab bilik aku no3 sejuk..intan nie jenis tak tahan sangat sejuk..so tu yang dorang tukar..kalau aku sejuk la yang aku suka..seronok tidur..bilik no3 kat luar tengah panas terik tapi still sejuk..heaven gile..tidur lene je..

okey, ziqa nie pon jenis bukan kategori minah-minah pendiam..seronok kalau di ajak bersembang..kalau tak sedar..mahu ke pagi..pastu die suke donlod-donlod muvie..aku suke copy-copy movie..serasikan?? hahaha.. tiap kali aku balik dari kelas kalau die ada kat bilik, tak die tidur mesti tengok muvie..aku ape lagi tumpang la sekaki..rindu nak tengok muvie dengan kaulah budak..! sebab die nie kalau cerita tu macam ngeri-ngeri sikit..cuak die terlebih semangat..aku semangat menggelakkan..hahaha..seronok sangat..si ziqa nie single kot..aku tak berapa pasti, nak tahu bole tanya sendiri kat Ziqa Amir keh..


dan roommate aku yang terakhir..jadi peneman aku untuk sem akhir adalah Susi Susanti Bt Rustan..kali nie..aku yang selalu tinggalkan die.hujung minggu..sori la eh susi..huhu..sebab rumah die dekat sabah..so tak boleh la nak balik tiap minggu..kalau balik tiap minggu tu tak tahu la aku nak cakap apekan..hoho...susi nie kalau dengan aku memang suka lawan cakap jerit-jerit..ade je die nak buat aku geram..aku mula rapat dengan die sem 2..die pernah jaga time aku sakit..sampai aku rasa agak sehat..thanks dear..huhu..pastu die nie suka makan..macam aku..jarang kalau aku hulur makanan die tolak..kan susikan?? hehehe..

die nie rajin..pernah sekali die tolong basuhkan baju aku..akukan pemalas sikit..sikit jela..hehehe..die tolong tau..bukan aku buli..aku mana suka buli-buli orang nie..belasah orang ye..okey tipu..haha..okey roommate aku yang sorang nie..korang tak boleh nak ngorat, sebab die dah berpunye ye..kalau nak kawan-kawan biasa tu boleh lakan..Susi Susanti Rustan facebook die..sekarang die kat sabah..ala rindu nak jumpa..tunggu la bukak sem nanti baru boleh jumpa..rindu nak sembang-sembang, manja-manja..huhu..

btw semua roommate aku nie jenis tidur awal..tension gak kadang..sebab baru nak ajak gosip-gosip, semua dah mimpi..huhu..aku nie je, payah sikit nak tidur awal..tak tahu la kenapa..dan persamaan dorang lagi, adalah semua amek kos pengurusan..budak-budak bisnes..aku je budak komunikasi..tapi semua tu tak penting..yang penting dorang best..! okey aku tak nak cerita panjang-panjang..boring lak korang nanti..okey bye..




p/s: to my ex2 roommate..thanks a lot, untuk selama kite sama-sama share bilik..aku mintak maaf if ade salah yang aku buat..terlebih terkurang, aku mintak halal keh..apa-apa salah aku yang lain pon aku mintak maaf..love u all so much..! mmuah..! rindu lepak sama-sama..=)

14 comments:

~izan~ said...

bestnya bila jadi roomate awak dik,ada n3 khas! tp mmg seronok kan zaman2 bljr ni...terkenang plak zaman akak hehe..

tp depa tdo awal yer.

Ayied Zudin Hashim said...

bce entry nie teringat ex roomate mse sem 1.. asyik gado manje je..haha! mne ntah menghilang ..

budakijaupendek said...

roomate yg ketiga,
mata ayu (:

AmirFX said...

Kmk sik pernah ada roomate.. Belajar dolok balit ari jak kat rumah.. haha..

ubi said...

promote rumet2 yee..t gua usha-ushar..harhar

::FAIZ FARISH:: said...

nice

Hizami Rahim said...

wah. sedih je bunyi entri ni. hehe. terkenang kawan2 masa belajar. :D

Cik Yatt said...

~izan~ >>

hehehe..rndu kat roommate,,tu yg en3 khas tu,

Cik Yatt said...

Ayied Zudin Hashim>>

hilang da?? cari la..msti rndu

Cik Yatt said...

budakijaupendek>>

kontek lense yg mengayukan..haha

Cik Yatt said...

AmirFX>

ahaa..bese latu

Cik Yatt said...

ubi >>

aha,,bkan slalu..silakan.

Cik Yatt said...

::FAIZ FARISH::>>

:)

Cik Yatt said...

Hizami Rahim>>

agak sedeh la..huhu..

dah hbes bljar sntiase ingt time blajarkan..seronok.