Friday, September 30, 2011

Burung Siapa Yang Sesat Nie???

time at kolej ritu, time minggu exam.. aku tengah syok-syok study, tetibe roomate aku bising-bising kat luar..gaya macam rumah terbakar je..serius aku terkejut..dah la tengah fokus-fokus study..rupa-rupanya, ada burung sesat masuk rumah..aku ingatkan ape la yang dasyat sangat berlaku..last-last kene marah dengan aku, sape soh wat aku terkejut..haha..

die tersalah masuk, sebab time tu kitorang bukak tingkap rumah luas-luas..biar udara masuk..sekali burung yang masuk.. pastu aku cepat-cepat suruh roommate aku tutup kipas..kang die terlanggar kipas satu hal la pulakkan.. pastu burung tu landing kat tepi kerusi, mula-mula aku macam cuak gak nak amek..sebab dah lama tak pegang burung kot..last-last berjaya..! yey...! hehehe..serius burung tu elok je kene pegang..mula-mula meronta-ronta la jugak..lame-lame aku letak atas tangan pon die elok je diam..

pastu aku bawak masuk bilik, letak kat lappy aku..aku suruh die baca blog aku pastu follow (okey yang ni tipu kalau korang percaya tak tahu la nak cakap ape ).. takde pulak die sebok nak terbang..so aku biar la kejup bagi die lepak-lepak..lama-lama, aku bagi twisties die tak nak pon..burung malan twisties kew?? hehehehe...macam kesian pulakkan aku lepaskan la balik..time nak lepaskan tu die taknak terbang tau..aku tolak-tolak sikit baru die nak terbang..saje la tu tak nak terbang nak manje-manje dengan aku..ahahaha..


tengok..hebat tak?? korang ade ke burung yang pandai baca blog?? takdekan??? so jangan jeles..hahahaha..


time aku pegang die..elok je sopan die diam..geram gile..rasa nak cubit-cubit..hahaha..burung tak bole cubit..kucing bole..aku suka cubit kucing aku..haha..cubit manje jela..okey la tu je aku nak cite..bubye..~~



P/s: aku memang pencinta haiwan..^_^

27 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

comel

Mohamad Zaqimi said...

taik burung jatuh t

Finaz Jaafar said...

eee comel ! kalau kite pun kelam kabut kot burung masuk tiba2..hahah..takut nak pegang !hik

budakijaupendek said...

burung punai tak silap saya.
ibu cakap nk dekat mmg payah.
tp kalau dh dekat,
mmg akan jinak.
tp gmbar2 ni cool la. hehe
siap ada brung atas lptop tu...

Cik Yatt said...

::FAIZ FARISH::>>

btul2

Cik Yatt said...

Mohamad Zaqimi>>

manede la

Cik Yatt said...

Finaz Jaafar>>

mule je takut..pastu ok da..hehe

nub said...

macam burung tekukoq jaaa.

tadi baca tajuk, ceq tiba2 ceq burung sendiri. selamatlah x sesat. haha.adui.sori2. melawak jaa naa

alif haris said...

comelnye burung tu :) hehe

izzad b* said...

cute!!! :) nanti die follow u on tweet.kekeke

nik rosmawati said...

comel jea.burung tu tahu kamoo pencinta haiwan ni :)

Azkhieme said...

wat masak la.. cam sedap ja.. :P

Cik Yatt said...

nub>>

ntah la..tak tau sngt nm2 brung nie..

Cik Yatt said...

budakijaupendek>>

owh yeke..hahaha..hebatkan burung nie..

Cik Yatt said...

alif haris>>

bese la..haha

Cik Yatt said...

nik rosmawati >>

hehe,,muke sucikan..:P

Cik Yatt said...

Azkhieme>>

masak?? sumpah tak slere..brung pyuh pon tak suke

Edy Fee said...

baiknye burung tu
hahaha hurmm nasib sama ngan roomate aku..hehehe
hurmm aku setiap minggu lepak umah kawan.hehe dia sarawak..so mmg kne tinggal la..

saranghae mujeq said...
This comment has been removed by the author.
saranghae mujeq said...

uit yunk, pemes brung tu jdinya. ;) -susi-

Cik Yatt said...

Edy Fee>>

tak baek tau tnggal2 nie..huhuhu..

tahu takpe sngt baek..:)

Cik Yatt said...

saranghae mujeq>>

hahaha...ko pon femems.

nurkaloi said...

eah burung tu still tak terbang ag ker
waah syoknyer !!

ubi said...

oh..igt burung tutt!..jinak ea burung ni.

Cik Yatt said...

nurkaloi >>

ha'ah suke kot kne mnje2..hehe

Cik Yatt said...

ubi>>

brung tut?? errr..hahaha

yup jinak.

Areliff said...

menglikan la bulu2 pelepa ni hu3