Monday, June 24, 2013

Ujian Besar Untukku Part 1

assalamualaikum..

entry yang lepas aku hanya cerita serba ringkas tentang apa yang berlaku.. sebab aku masih mencari kekuatan dan rasa untuk menceritakan perkara ni dekat blog aku.. dan hari ni.. aku cuba menceritakan tentang apa yang sebenarnya yang berlaku.. sebab aku tak nak pembaca blog aku tertanya-tanya.. dan aku mahu berkongsi kisah aku dengan pembaca aku..

permulaan cerita jatuh pada tarikh 15.jun.2013.. pagi ahad aku dapat panggilan telefon dari abang aku.. bila aku tengok fon nama yang memanggil abang aku.. jauh di sudut hati aku berasa.. mesti ada something yang tak kena..sebab jarang abang aku nak kol-kol aku ni.. bila ada perkara yang mustahak baru die kol..

dan benar kata hati aku memang ada yang tak kena.. panggilan telefon dari abang aku adalah untuk menyampaikan satu berita yang tak sedap nak di dengar.. beritanya adalah.. tentang kemalangan kedua orang tua aku.. gambar yang korang tengok dekat bawah ni, gambar yang abang aku sent dekat whatsapp.. kereta sangat teruk.. tapi walaupun kereta teruk.. abang aku kata kedua orang tua aku takde pape..

cuma sakit dada akibat hentakan dari airbag dan tekanan dari sitbelt.. okey lega sikit aku dengar.. kejadian yang berlaku ni petang lepas asar.. parents aku otw nak pergi rumah kakak aku di kuala kubu sebab kakak aku ada buat kenduri doa selamat sebab dia baru pindah rumah.. tempat kemalangan pun tak jauh dari rumah aku..

time tu dekat simpat tiga.. abah aku nak keluar simpang ke kanan..time sebelum abah nak keluar simpang tu memang tak nampak kereta kat kiri kanan.. bila abah aku dah keluar separuh tiba-tiba datang sebuah kereta toyota camry yang sangat laju, dan tak sempat mengelak terus melanggar bahagian depan kereta parents aku.. kereta camry ni time tu tengah turun bukit tapi di sebab kan terlalu laju memang tak boleh nak elak dari melanggar kereta parents aku.. akibat pelanggaran yang laju tu menyebabkan kereta abah aku berpusing sebanyak tiga kali dah berlanggar dengan van yang kebetulan berhenti dekat simpang jalan tu.. mujur sangat ada van india tu berhenti.. kalau tak mungkin keadaan akan menjadi lebih teruk..

bahagian yang camry tu langgar adalah bahagian penumpang.. dan bahagian yang camry tu melanggar juga bahagian penumpang.. bila aku fikirkan balik.. tak tahulah macam mana bahagian tu yang melanggar.. walhal kalau kereta bertembung sepatutnya bahagian pemandu sebab bahagian tu yang aku berselisih kalau kat jalan kan..


jalan yang parents aku accident ni memang jalan yang selalu berlaku kemalangan dan agak 'keras'.. tapi bagi orang yang dah biasa dia akan faham dengan jalan ni.. tapi pemandu kereta camry tu dah biasa jugak dengan jalan ni sebab die student dekat UPSI.. dan kata abang aku jugak lelaki ni pernah kemalangan sebelum ni.. tak mustahil kesalahan lebih kepada dia.. tapi kes ni masih dalam siasatan polis..




ni keadaan toyota camry yang melanggar.. tengok keadaan kereta ni pun boleh tahu betapa lajunya kuatnya pelanggaran tu.. katanya kereta ni kereta baru.. toyota pulak.. tapi boleh teruk sampai macam nikan.. ikotkan hati aku ni.. nak sangat jumpa lelaki ni.. aku nak tengok muka die.. bawak kereta macam jalan die punya.. walhal kawasan yang accident tu kawasan kampung tapi nak bawak laju-laju macam kat highway..haish..

okey.. sampai sini dulu entry kali ni.. akan di sambung nanti.. aku nak cerita separuh-separuh.. biar korang faham..

8 comments:

Mizz ErMa said...

ya ampun cik yatt..mmg teruk lah kesan kemek tu..ngeri pulak rasa..

Liquid said...

Syukur Alhamdulillah keluarga Cik yatt xde pape k. teringat sy kemalangan dulu nasib baik xde pape yg buruk jugak uhu

E'in said...

Allah, teruknye keadaan keta...

Badrina Ibtisam said...
This comment has been removed by the author.
Badrina Ibtisam said...

Bykkn bersabar ye kak..

nur anis said...

Fuhh..seram jugak baca...alhamdulillah parents awak tak cedera..

Cik Mun said...

sabar ye..

adatopik said...

sabar kk..