Sunday, October 30, 2011

Today Is Last Day

wah..tetibe wat tajuk entry bahasa omputeh..hahaha..erm..btw..hari nie hari terakhir cuti sem aku..besok dah kene mendaftar untuk sesi baru..dan aku telah menjadi junior kembali..haha..jadi budak sem 1..kalau orang tanya..sem berapa..jawab sem 1..haha..macam rasa budak baru je kat kolej tu..padahal..aku dah senior sebenarnya..asasi dulu la..so jangan ingat aku boleh dibuli..ini nurul hidayati la..HAHA..*gelak bangga..

dan bila dah daftar jadi budak sem 1 balik, konfem-konfem kene menjalani orentasi..adeh..yang ini paling aku tak suka..satu hal yang aku tak suka adalah..aku bukanlah budak yang baru pertama kali menjejakkan kaki kat kolej aku untuk belajar, dah pernah belajar setahun pun..abang aku kata, aku memang kena pergi orentasi..sebab muka aku muka orang tak puas hati..hahaha..yang ni aku tak paham ape maksud dia..bila aku cakap pasal buli-buli..kakak ipar aku pulak cakap..takkannye orang nak buli ko..erkk?? hahaha..tak paham ape yang bermain kat fikiran dorang.. =)


barang-barang semua dah ready..tinggal masuk dalam kereta dan gerak..perasaan, macam excited..berdebar-debar pun ada jugak..cuak pun ada..haha..ntah bercampur-campur..dah macam air batu campur da kot..harap esok semua berjalan dengan lancar..rindu nak jumpa kawan-kawan asasi aku..dan mesti dapat kawan baru jugakkan..hope dorang okey-okey la..dan aku akan jumpa dengan kawan time aku tadika..haha..kemain kawan tadika tu..last jumpa time sek rendah darjah6 tak salah..sekarang belajar satu kolej pulak..


selamat tinggal di ucapkan kepada rumahku..huhu..katil besar yang seronok aku golek-golek, internet yang tersangat la laju bila on9 kat rumah..dan masakan ibu yang sangat sedap..dan juga kereta yang bawak aku jalan-jalan..eh? bukan aku yang bawak ke? haha..mana-mana pun boleh la..dan aku akan berjumpa kembali, katil yang tilamnya nipis boleh rasa sampai ke tulang besinya, nak golek-golek kena cover..kang tak pasal tergolek atas lantai pulak..internet yang kadang-kadang semput sebab menggunakan broadband, makanan kat cafe yang kadang-kadang boleh muak dan jugak..berjalan kaki nak ke mana-mana..hahaha..demand pulak..sekurang-kurangnya exercise kasi kurus sikit =)

eh tak lupa jugak kawan-kawan blogger aku..mesti rindu nak jalan at blog korang hari-hari dan komen-komen..dah start kuliah, konfem susah nak jalan hari-hari..mesti diri dah bz dengan esemen dan macam tugasan lagi..tapi aku takkan lupakan korang..ada masa aku singgah okey? terima kasih sebab selalu singgah blog aku yang tak seberapa nie dan sudi memberi komen..wish me luck untuk daftar esok dan hari-hari yang seterusnya kat kolej..thanks A lot..!

16 comments:

Adylia Qarissa said...

oooww...adik ku yatt..hehee...study kat mana nie??

intake bulan bape nie cayam??

Myra Amira said...

tahniah sebab masuk blaja balik,... untunglaaaa.. aku ni isnin je final exam.. hahaha...

Cik Yatt said...

Adylia Qarissa>>

study at kuis kak.. blan oktober..1st intake...hee

Cik Yatt said...

Myra Amira >>

untung la jugak..alhamdulillah..gudluck la weh

Cik Jannah said...

hehe.dak kuis eh????

asfira aminuddin said...

babe, selamat masuk ke U back! kena rajin belajar la pasni. tapi part orientaton tu mmg tak syok sangat! haha.

wahida said...

semoga selamat semuanya...jaga diri bebaik tau...seronoknya zaman belajar dulu...


thanks drop by my blog...awat tak follow sekali? huhu...

cik nur said...

gud luck yaa untuk new life as student take care :)

littledolphin said...

selamat tinggal rumah:)

selamat study okay?

mungkin abang dan kakak ipar kamu tu fikir muka kamu muka tough kot.hehe.

thats why takdenya org nak buli.hihi

Cik Jannah said...

cik yat. balik kuis hati2.

Cik Yatt said...

Cik Jannah>>

yup...hee

Cik Yatt said...

asfira aminuddin>>

hahah,,thank..orntasi sngt suck oke..yup..belajr rerajin..:)

Cik Yatt said...

wahida>>

oke kak..hee..nnt sye folo oke :)

Cik Yatt said...

cik nur>>

alrite thanks..

Cik Yatt said...

littledolphin>>

hahaha..bubye home..ntah mybe la.muke yg nmpk mcm ati kering...tpi tak brapa nk kering..haha

Cik Yatt said...

Cik Jannah>>

alrite dear :)