Wednesday, October 21, 2015

Movie Review : GOOSEBUMPS. Seram Sejuk Ke?

Assalamualaikum.

 akhirnya minggu lepas hujung minggu aku menjadi tidak bosan. sebelum-sebelum ni hujung minggu aku sumpah macam puii!!
last minit rancang ni, kebetulan aku pergi rumah abang aku dekat kkb so cuba cari peluanglah nak pergi kuar lepak. lagi pun aku ada dua tiket free expired bulan oktober, memang laju jela kepala otak dok fikir nak pergi tengok wayang nak ajak sapa apa semua. kebetulan member aku dok wasap aku, terus dapat idea nak ajak dia. hehe.

lagi pun dah lama tak jumpa, dapat jumpa dapat lah kongsi-kongsi cerita. dah lama tak gosip-gosip dengan kawan. ahh seronok. kawan baik masa sekolah menengah ni, antara member yang kira macam senang nak jumpa lah dari yang lain. gitew. hee
rezeki dia jadi partner aku hari tu, dah lama aku fikir nak ajak sapa untuk share tiket free ni. nak ajak EBH dia jauh, nak jumpa pun susah tak tahu bila dapat jumpa. tiket free, set popcorn free rezeki untuk my yunk bear :* seronok tengok tiket semua rm0.00 hehe

di sebabkan aku tak rancang pun nak tengok wayang, so aku tak study apa movie best yang ada. aku jenis study dulu kalau nak tengok movie sebab taknak rasa tak berbaloi dengan cerita yang tak best. last-last aku redha jelah dengan pilih movie goosebumps ni, cerita ni pun aku perasan kat iklan camtu-camtu je pun aku tengok tak fokus sebab tak rasa nak tengok wayangkan.

dan akhirnya berbaloi! tak rugi pilih cerita ni, santai hilang stress aku. dah la free semua, dapat tumbler kepala drake lagi.

aku cerita sikit cerita ni secara ringkas. zach ni dia baru pindah dekat kawasan tu, dan berjiran dengan hannah dorang baru nak berkawan tapi ayah hannah tak bagi dorang berkawan. satu malam zach nampak hannah dengan ayah dia bergaduh, dan dia ingat ayah hannah dera hannah. so dia nak cuba masuk rumah tu dan selamatkan hannah.

tapi benda lain yang jadi, dorang terbuka buku misteri yang ada kat rumah tu dan menyebabkan isi buku-buku tu keluar, dan misi dorang kena masukkan balik isi-isi buku yang telah keluar tu. nak tahu dorang berjaya ke tak, kene ah tengok. hehe


cerita ni memang banyak scene kelakar tau, aku rasa dari awal ada scene kelakar. kat wayang meriah dengan orang gelak. so siapa nak tengok cerita santai tak berat sesuai lah layan movie ni.

4.5 bintang aku bagi


4 comments:

Ima Hamdan said...

Eh saya pun dah tengok! :D Serious memang best cite ni. Kalau buku tu betul2 wujud, rasa macam nak beli pulak, hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama lak yui tak tgk wyg.huaaa

Azka Bazia said...

CREAM PEMUTIH WALET ASLI | PEMUTIH WAJAH ALAMI
CREAM PEMUTIH WALET ASLI OBAT PEMUTIH DAN PENCERAH WAJAH ALAMI
Cara Pemutih Wajah Cream Walet Sarang burung walet telah digunakan pada masa dinasti Ming di abad 15. Konon, salah satunya adalah efek mendinginkan dari sarang burung walet mencegah kekeringan dalam tubuh sehingga membantu Cara merawat kulit awet muda, bebas keriput, sekaligus tetap mulus.
Untuk membuktikannya beberapa penelitan terhadap cream walet atau sarang burung walet dilakukan, dari penelitian tersebut disimpulkan bahwa Cream Pemutih wajah cream walet murni atau sarang burung walet mengandung glyco protein yang berkhasiat memerbaiki daya tahan tubuh dan membersihkan paru-paru, serta mengandung growth factor yang meregenerasi sel dan meningkatkan kolagen kulit.

Toko Nafis

Call / sms ; 0813 2543 2212
Pin BB ; 7D F18 F28
Cream Walet Asli
OBAT PEMBESAR PENIS
Lintah Oil
Alat Pembesar Penis
Celana Vakoou
Obat Vimax Asli
Obat kencing manis
Obat Sex
ALAT BANTU SEX WANITA
VIBRATOR PENIS IKAT PINGGANG Call/sms; 0856 0795 4414
alat bantu sex wanita terbaru
Celana Hernia

Cik Ash said...

assalamualaikum... review movie bagus2