Sunday, April 19, 2015

#BloggerTalk | Kisah Dan Lagu

Assalamualaikum.

BloggerTalk minggu ni nak bercerita tentang lagu. wah-wah, aku seorang yang sangat meminati muzik dan suka layan lagu.

dan kali ni nak bercerita tentang kisah yang ada disebalik lagu. kisah yang berkaitan dengan hidup aku. ada banyak mungkin lagu yang berkaitan, tapi ada dua lagu istimewa yang aku pilih.

lagu pertama Cinta Mukabuku by Najwa Latif

kenapa lagu ni? haha sebabnya adalah, cinta yang aku temui sekarang ni adalah di muka buku. wah-wah gitu.. hahahhaa. panjang ceritanya macam mana aku boleh berkenalan dengan si dia kat mukabuku ni. tapi memang sweet moment, alhamdulillah nak masuk 5 tahun perkenalan kitorang. tunggu time nak tukar status baru plak.. hihi. doakan ye.

lagu kedua Dahsyat by Mojo

suka sangat lagu ni, muzik lirik memang kena dengan jiwa aku. kalau tengah drive lagi sesorang aku mesti bukak radio kuat-kuat, nyanyi kuat-kuat. pergh feeling betul.. hahaha..

okey lagu dahsyat ni  mengingatkan aku kepada dua individu yang sangat dahsyat penangan dia dengan jiwa aku. arwah ibu aku dan en buah hati.

bulan 6 ni cukup dua tahun pemergian ibu tercinta. rindu dia Allah je tahu camna. awal-awal dulu memang jiwa rasa kosong sangat, lama okey tapi tak akan sepenuhnya. aku yakin siapa yang pernah mengalami semua ni dia akan faham. ibu penguat aku, juga si dia. ada masa aku rebah si dia bantu aku bangkit. kalau si dua juga takde. aku tak tahulah camne. entah.

al- Fatihah untuk ibundaku yang sangat di cintai. Hasipah binti Shamsudin.


Sungguh dahsyatnya
Cintaku kepada kamu
Aku mohon jangan pergi
Menyiksaku dengan rindu

Tiada yang bisa
Mengisi ruang di hati
Aku mohon jangan pergi
Jiwa ini perlu kamu